Formulari de cerca

Ermita Fortalesa d' Albalat

 

L'Ermita d'albalat, iniciada a finals del s.XIII i dedicada a la Mare de Déu de l'Assumpció, va ser Fortificada en el s.XIV davant de l'amenaça dels pirates barbarescos. Posada en valor turístic l'any 2006 amb l'adequació de la mateixa i la ubicació del museu "fortificacions de Cabanes" en el seu interior.
L'ermita és un edifici d'una sola nau dividida en quatre trams i coberta per una volta de canó apuntat. La capella major és semicircular coberta per volta d'ogives. En la fortificació es va elevar el mur fins a la part de les teulades, suprimint estos i convertint-los en una terrassa emmerletada. Sobre la capella s'alça una torre que seguix la mateixa forma rematada de forma emmerletada. Té dos dependències de vigilància i guàrdia. En la part dreta de l'edifici als peus hi ha una dependència annexa de doble altura. La fàbrica és de maçoneria i cadiratge en els angles.

Des de l'Església fortalesa d'Albalat s'observa el Castell d'Albalat en estat de ruïnes i de difícil accés.

Des de la mateixa església fortalesa ix el denominat camí de les torres que ens porta a la Torre dels Gats i Torre Carmelet, que es troben a 1,5 Km aproximadament.

Igual que la resta de torres sentinella compta amb la proximitat al Parc Natural del Prat de Cabanes-Torreblanca, així com a la platja del Cudolà.

Site developed with Drupal